portal osiedli, dzielnic i miast
 
 
 
www.MojeOsiedle.plOrunia Górna › Fakty - Listy - Opinie
 
 
Aktualności
  Fakty - Listy - Opinie
 
  Komunikaty
 
Informator
  Inwestycje mieszkaniowe
 
  Rozkład ZKM
 
  Mapka osiedla
 
  Galerie
 
  Internet
 
  Park Oruński
 
  Rys historyczny
 
Spotkania
  Czat
 
  Ankiety
 
  Forum
 
  Kartki
 
  Ogłoszenia
 
Ważne!
  Szkoła: ZKPiG nr 6
 
  Policja
 
  SM "Orunia"
 
  SM "Południe"
 
  Parafia
 
Akcje - Porady
  Bezpieczne osiedle
 
  Segregacja odpadów
 
  Bezpieczne ferie zimowe
 
Niezbędnik
  Auto
 
  Bankomaty
 
  Edukacja
 
  Gastronomia
 
  Jedzenie na telefon
 
  Rozrywka
 
  Sklepy
 
  Sport
 
  Telefony
 
  Uroda
 
  Urzędy
 
  Usługi
 
  Zdrowie
 
 Warto odwiedzić
 
www.gdansk.pl
Urząd Miejski w Gdańsku

NET P.C.
Gdańsk - NaszeMiasto
Radio Gdańsk
Praca w Trójmieście
 Opinie

Mieszkańcy Oruni: mamy dość fermy 2008-01-23 18:03
Konflikt między właścicielem fermy lisów a mieszkańcami Oruni trwa dziesięć lat. Teraz pojawiła się szansa na rychły finał. Sąd nakazał usunąć zwierzęta. Problem w tym, że nie może go wyegzekwować
więcej

Opinie dotyczące powyższej informacji
Wszystkich opinii: 54 
I CO TERAZ ?  2012-05-09 17:49
7 marca 2012 roku Wojewódzki Sąd Administracyjny w Gdańsku wyrokiem sygn. akt II SA/Gd 767/11 orzekł, że:
NA PODSTAWIE UCHWAŁY RADY MIASTA NIE MOŻNA LIKWIDOWAĆ FERM ZWIERZĄT FUTERKOWYCH itd...
Kto teraz za ten błąd Gminy Gdańska zapłaci?
KOT

Typowy polski sposób działania!  2011-01-27 12:23
Czyli zróbmy jakoś to będzie! Takie sprawy jak ta powinny być załatwione przed rozpoczęciem budowy bloków. I chociaż też tutaj mieszkam i wkurza mnie ten smród to jednak hodowca ma też racje broniąc swojego.
Andi

Fermy nie znikną...  2010-04-24 13:14
Ludzie zrozumcie w końcu, że niema takiego wyroku, który nakazywałby likwidację ferm, ich rozbiórkę itd.
Te fermy są legalne i nadal mogą funkcjonować, prowadzić hodowlę.
Sąd nakazał właścicielowi fermy tylko wyprowadzić lisy a na ich miejsce hodowca ma wprowadzić inne zwierzęta. Koszta takiej wymiany zwierząt ponosi spółdzielnia.
Dlatego te fermy długo jeszcze nie znikną....
XYZ

Fermy nie znikną...  2010-03-30 20:33
Ferma lisów przy ul. Bruskiego 10.
W związku z planowaną budową pętli tramwajowej do przejęcia jest przeznaczony tylko teren przed fermą na którym niema zwierząt. Ferma zostaje. Ferma lisów przy Sosnkowskiego 17.
Ferma nie koliduje z budową pętli. Zostaje. Ferma lisów przy ul. Augustowskiej.
Ferma nie koliduje z budową pętli. Zostaje.

XYZ

Ferma nie zniknie w całości tylko w 1/3  2010-03-29 11:47
W związku z planowaną budową pętli tramwajowej przy ul. Sosnkowkiego nie zniknie jak zapewniano na początku, zniknie tylko z terenów wymaganych pod inwestycje tj w 1/3 !!
Gordon

ferma  2010-03-08 09:37
Do kogo pretensje!
Jeżeli zgodnie z prawem można pobudować domy pod fermą lisów to i zgodnie z prawem można hodować lisy pod domami.
Dominika

Ferma  2010-03-01 21:12
Czy władze miasta nie widzą problemu? Jak długo można czekać na usunięcie fermy? Czy w tym mieście jest Sanepid?
Panie prezydencie Gdańska, mieszkańcy Oruni są też mieszkańcami Gdańsk,płacą podatki na rzecz miasta i chyba mogą też coś od miasta otrzymać. Prosimy o pomoc w wykonaniu wyroku sądowego.
To nie humantarne, aby zwierzęta przebywały w takiej niewielkiej odległości od osiedla. To dla nich wielki stres i brak warunków dożycia. Mało tego,że żyj ą w niewoli to jeszcze wśród ludzi, którzy ich tylko karmią po to ,żeby zabić. Gdzie są ekolodzy i obrońcy zwierząt.
Czy naprawdę władze miasta nie mogą nic zrobić. W jakim kraju żyjemy... bezsilności władz i samowoli lisiarzy. Czas z tym skończyć.
BG

[1] 2 3 4 5 6 7 8 

Twoja opinia się liczy! Skomentuj tę sprawę!

Tytuł:
Treść:
Autor:
Email:

Serwis www.MojeOsiedle.pl nie ponosi
odpowiedzialności za treść opinii

 Fakty - Listy - Opinie
Mieszkańcy Oruni: mamy dość fermy (78) 
 
 
Poprawki w Parku Oruńskim (25) 
 
 
W sześć minut do centrum miasta (12) 
 
 
Kryte pływalnie w wakacje mają wolne (5) 
 
 
Wszyscy zapłacimy za nowe wysypisko (166) 
 
 
Część Gdańska bez ciepłej wody (4) 
 
 
Sąd nakazał likwidację lisiej fermy w Gdańsku Orunii (31) 
 
 
Mieszkańcy mają dość hodowli zwierząt futerkowych w Gdańsku (18) 
 
 
Oddaj głos w sprawie psa (10) 
 
 
Widmo tirów straszy mieszkańców (9) 
 
 
SkrótStarsze
 Top opiniowane fakty
Mieszkańcy domagają się sygnalizacji świetlnej (620 opinii) 
 
Mamy oko na Orunię Górną (569 opinii) 
 
Wszyscy zapłacimy za nowe wysypisko (166 opinii) 
 
Problemy z rondem na Górnej Oruni (121 opinii) 
 
Bezmyślne parkowanie (99 opinii) 
 
 Top wątki Forum
Wkurzony po mszy? (213) 
 
Naciaganie EL-GAZ? (195) 
 
NARESZCIE bedzie internet (150) 
 
Internet na osiedlu (149) 
 
Sklep mięsny na Okulickiego (139) 
 
ODZIEŻ UŻYWANA (109) 
 
Lisy - nie kończąca się historia (100) 
 
Psie kupy (97) 
 
Domesta (96) 
 
UWAGA!!! Nasza petycja do UM (92) 
 

Portal www.MojeOsiedle.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników serwisu. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.
Copyright © www.MojeOsiedle.pl 2001-2018  |   Redakcja  |   O nas  |   Regulamin Forum Dyskusyjne MOJE OSIEDLE, DZIELNICA i MIASTO